Het Vrijdagavondcafe is een wekelijks programma op onze locale Radio Aalsmeer. Sinds Januari van start en ik verzorg maandelijks een ‘column’ .

Dit was de column van gisteravond;

Ohja.. tussen de OpenCoffe Aalsmeer, met een heerlijke Moorkop natuurlijk, het uitdenken van nieuwe Vines en de voorbereidingen voor het geven van een workshop Lean Customer Development in Estland deze woensdag, die er gisteren ineens tussendoor kwam, … bedacht ik me dat er nog een column op stapel stond. Want vanavond is het Vrijdagavondcafe!
Wat heeft me deze week of maand eigenlijk beziggehouden? Ik kan het hebben over Marvel, ( je wet wel die van Spiderman, de Hulk, Ironman, Captain America Thor en al die anderen) die elk van zijn comic karakters een eigen API heeft gegeven. Hoe cool is dat. Spiderman heeft zijn eigen API.
Of over moneybird, mijn nieuwe boekhoud app ( bonnetjes met mijn telefoon fotograferen en meteen inboeken) facturen versturen offertes maken en meteen rapportages draaien. Handig!
En paper! hadden jullie dat al gehoord? Facebook heeft een nieuwe Flipboard achtige app waarin je alle nieuwtjes en updates magazine style voorgeschoteld krijgt.
Maar terwijl ik met de laptop op schoot bedenk wat ik wil vertellen op de radio, kijk ik met 1 oog naar de opening van de olympische winterspelen 2014…
Toch wel een beetje benieuwd dwalen mijn gedachten een beetje af.. de laatste weken heb ik namelijk de meest hilarische, frappante en vreselijke foto’s en verhalen zien langs komen over diezelfde olympische spelen.
Hotels die net casco zijn opgeleverd terwijl de journalisten al op de stoep staan, een heel olympisch dorp met prachtige gebouwen pal naast en in schril contrast met oude gebouwen die verzakt of geheel ingestort zijn…
Er woont geloof ik zelfs een vrouw in een aluminium gevalletje al een week of twee… zonder compensatie.
Prachtige speculaties over corruptie, waarop Putin alleen zegt, “heeft er iemand bewijzen dan”?
Mooi verhaal ook van die illegale Bosnische bouwvakkers die toen ze net klaar waren opgepakt zouden zijn; -“ja jongens jullie zijn hier illegaal!” en vervolgens weer uitgezet zonder geld door de russische politie. Geen idee of het waar is maar heerlijk smeuïg wel.
De olympische vlam die 44 keer opnieuw aangestoken moest op zijn tocht naar Sotsji.. en dan heb ik het nog niet eens over de hele gay controversie!  Putin wil het er niet over hebben, tegen Rutte zegt hij, -“laten we nou niet agressief gaan worden, sport is sport en daar laten we het bij”. Ondertussen veroorzaakt  snowboardster Cheryl Maas ophef door het dragen van prachtige fel gekleurde ‘unicorn hippie’ wanten met een regenboog op de achtergrond terwijl ze best snel de overigens veel te stijle slope afging.
De 2 uur durende ceremonie was een stuk minder hilarisch en smeuïg, die werd wel weer leuk door het lezen van de twitter stream, waar heerlijk Nederlands kritisch commentaar op de onderdelen gegeven werd. Vooral de mascottes kregen het te verduren.. volledig te begrijpen overigens.
Gelukkig was Putin blij met zijn perfecte show, en onze Koning en Koningin zagen er ook heel gelukkig uit met hun oranje sjaaltjes boven hun hoofd.
Nu maar hopen dat sport en spektakel nog altijd verbroederen. De russen zelf zijn er in ieder geval heel blij mee en lopen massaal met bonten konijnen en beren op hun hoofd en verwelkomen alle Hollanders in hun mooie land.
Maar ik dwaal af ik moet nog een column schrijven en ook nog ploggen vandaag!

 

Terug luisteren kan hier

 

Leave a Reply